dimarts, 18 de novembre del 2008

El vi i la música

Allegro, allegro ma non troppo, suau, estrident, potent, fàcil, complex, polifònic, efervescent, seductor, entranyable, clàssic, modern, jove, pompós, d'autor...




Tants i tants adjectius que tan podríem aplicar a la música com al vi. Una peça de música, una cançó, ens pot ressonar durant anys, transportar-nos a un passat, a l'emoció del moment... la nostra cançó... és ben probable que tots tingueu la vostra cançó.

Les sensacions d'un bon vi també s'allarguen en el temps, més enllà de l'última gota que ens baixa per la gola. Una ampolla de vi té el poder de crear un nus, imperceptible potser, amb el moment. I potser perquè la oïda és un sentit necessari per a la supervivència, la relació música-vivència es fa molt evident. El gust i l'olfacte potser semblen més accessoris, però què seria de la vida sense els nostres petits plaers diaris...?

Arribar a casa cansat d'un dia esgotador i escoltar la nostra òpera preferida, un passeig per històries passades al Rhin, la Toscana o Egipte... Relaxats en el nostre sofà preferit, amb una copa de vi, càlid i tènue, que ens porta la brisa fresca d'una zona vinícola propera al mar, o les bromes matinals d'un lleu despertar d'una zona rural, lluny del bullici.

Un silenci absolut, desitjat per la nostra ment cansada, el moment de trobar-se amb un mateix, coneixent-nos a través de les nostres sensacions i emocions, de la pau.

Un dinar amb amics i familiars, alguns dels quals feia temps que no vèiem, amb la música discreta, contagiant-nos de ritmes gràcils que fan fluir la conversa, les rialles, les bombolles..., el sol ens escalfa i el vi ens uneix els cors.

Cada vivència, cada record, cada cançó, cada vi...

Disfruteu del vi, la vida

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Recordo una pel.lícula, no em demaneu quina perqué ja em fa figa la memòria..., en que al ritme del "Bolero" de Maurice Ravel una parella s'entregava a la passió dels cossos; però sens dubte fa faltar l'escena anterior en què brindaven amb bon champagne ( o cava, val, val...).

Felicitats per el blog!!! J.Pastor -Siurana

Kbcés ha dit...

Espero que el disfrutis tan com nosaltres creant-lo!!!!