dilluns, 16 de febrer del 2009

Tast de vins monovarietals 12/02/09

Benvolguts amics,

Aquest és un resum del tast de vins monovarietals, un tast amb vins que van mostrar un gran nivell. La idea del tast era conèixer els caràcters propis de cada varietat i reflexionar sobre les varietas autòctones i forànies, sobre si hi ha varietats nobles o millorants i d'altres d'anecdòtiques... Cap resposta per a dubtes que queden en res quan els vins fan disfrutar.

Aquests són els vins que vam tastar:

Pater Garnatxa Negra 05. Ficaria Vins. DO Montsant. Dolç i licorós, afruitat i de tacte molt amable, però també poderós i càlid. Molt aromàtic i madur.

Ònix Selecció 04. Vinícola del Priorat. DOQ Priorat. 100% Carinyenes velles de coster. Profund, misteriós i auster. És com sang, molt mineral. Taní poderós.

Pago de La Jara 03. Cía de vinos Telmo Rodríguez. DO Toro. 100% Tinta de Toro. Molt del gust espanyol, amb presència d'un roure torrat i poderós. Reducció molt forta, és un vi per decantar (la moneda de coure va fer meravelles). Un cop oxigenat es va mostrar potent però sedós, amb notes terciàries de la fusta molt ben lligades amb una fruita madura ben definida i golosa.

Marqués de Griñón Cabernet Sauvignon 03. DO Dominio de Valdepusa. Com ens té acostumats aquesta bodega, elegància, frescor i nitidesa d'aromes. No per això deixa de tenir força i presència. Molt bo.

Domaine de Thalabert 05. Pierre Jaboulet. Crozes-Hermitage. La terra del Syrah, així que parlem d'un vi autòcton. Molt aromàtic, un syrah de manual. Flor de violeta, tinta, formatges curats... Per tancar els ulls. En boca és fresc i amb un taní ferm que augura un màgic envelliment.

Auxey-Duresses 07 Coche-Bizouard. No era la intenció tastar un Pinot Noir de la Borgonya, però donada la baixa d'un il·lustre convidat vam apostar per aquest vi delicat, de poc color i sedós, afruitat i floral, pura juventut. Està per disfrutar-lo però pot evolucionar molt bé. Un contrast respecte la resta de vins.

Aquest darrer vi va ocupar el lloc de l'il·lustre convidat, un Caus Lubis 98 de Can Ràfols dels Caus (DO Penedès) 100% merlot, un vi del que estem enamorats però del que haurem de conservar el record, ja que l'ampolla que vam obrir va mostrar tots els efectes de la fi de l'envelliment, en definitiva de la mort, privant-nos de tot el seu misteri, poesia i fruita madura...I era la última...Descansi en pau!!