diumenge, 12 de juliol del 2009

Excursió a La Figuera, DO Montsant

Bonica excursió duta a terme el diumenge 5 de juny en què la germanor va ser la nota dominant, com sempre!!
Al matí vam visitar Ficaria Vins i una finca de Garnatxa Vella sobre la Punta Del Guixar o l'Escambell amb magnifíques vistes sobre el Priorat i Montsant. Quan la calor es va fer intensa vam tornar al celler, petit i molt acollidor on vam tastar els vins de la bodega tot parlant de sòls, llunes i de la relació d'en Jaume (propietari de Ficaria) amb el seu món. Vam tastar Élia 07 i Pàter 06, i tot i està encara en ple repòs en ampolla a la bodega es van mostrar molt amables, fàcils però amb caràcter propi i expressant molt bé el terroir típic de la Figuera, diferenciant del de la resta de la DO Montsant per l'altura, ja que ens trobem a gairebé 700 metres.
Després de dinar vam fer una visita cultural i paisatgística a l'ermita de Sant Pau i a la trinxera de l'observatori de la batalla de l'Ebre, un lloc insòlit per a la reflexió personal i la introspecció que cadascú va gaudir a la seva manera.
I finalment vam viure un moment molt especial amb en René Barbier pare que ens va ensenyar la finca d'on sorgeix L'Espectacle de Montsant, un vi mediàtic encara que aquesta no era la primera intenció (els esdeveniments es van precipitar), un vi que és un agraïment als que han recolzat Clos Mogador, de baixa producció i amb tot el caràcter d'aquestes impressionants 2 ha. sàviament abancalades i margenades, de garnatxa vella i molt vella. Molt vella perquè entre els recargolats i insòlitament gegantins ceps hi ha alguns ceps sense empelt, és a dir prefil·loxèrics... Tal com va dir en René un miracle per l'alta producció que ofereixen aquests ceps a més de la concentració del fruit. M'agrada destacar també que la finca està totalment envoltada de bosc i que les vistes sobre Cabacés, Montsant i la vall del riu de Montsant són superbes. A l'igual que el vi, un plaer poder-lo tastar on neix, fragant, delicat, floral, únic, genuí i màgic. Moltes gràcies René pel moment viscut!

2 comentaris:

un be negre ha dit...

Vaig ser particep d'aquesta sortida, i vull dir que va estar ben pensada, ben organitzada, molt profitosa, molt calurosa, i amb un final magnific. Poder gaudir d'un vi com l'Espectacle, de la ma d'un gran mestre que es cuida que sigui així d'excel.lent i a l'espai on es produeix la base per fer-ho realitat. Per recordar-ho am plaer. Gràcies.
Observació al missatge original:
la sortida va er el 5 de juliol no de juny.

Kbcés ha dit...

sens dubte juliol...

gràcies i fins aviat!!