divendres, 29 de maig del 2009

Priorat pel 2on aniversari

Ahir vam tenir uns convidats molt especials per celebrar el nostre segon aniversari. L'Eva, la Maria Rosa i en Rafel de Celler Bujorn van presentar a la nostra botiga el seu projecte, jove, autèntic i ple d'il·lusió. Basant-se sobretot en garnatxa i carinyena de finques d'entre El Lloar i Gratallops propietat d'en Rafel i amb el toc delicat de l'Eva al petit celler de la Vilella Baixa (en una casa vella a la part alta del poble) ens brinden un vi ple de fruita i mineralitat extremadament amable. Va ser impressionant el muntatge que van preparar, amb projector i pantalla, molt professional!! Gràcies per la vostra bona disposició.

Per arrodonir la vetllada vam tastar els següents vins:

Bujorn 07. Molt amable, afruitat i delicat, però amb bona presència a la boca. Molt bo i agradable. Primera anyada de la bodega de la que han fet 1200 ampolles.

Primitiu de Bellmunt 01. Bodega desconeguda per nosaltres, però amb l'alicient de ser un vi del 2001. Amb aromes evolucionats va mostrar uns tanins llimats però sorprenenment ferms. Devia ser una bomba en el seu moment. Ara estar molt bo.

Cesca Vicent 03. Vi de la germana d'August Vicent de Celler Cecilio, gentilesa d'en Lluís Rosich. Vi de senyorialitat rústica, complex i mineral, ple d'aromes prioratins. Un vi fresquíssim d'una anyada molt càlida.

Lo Trosset 06. Vi dels germans Duran de Porrera, garnatxa i carinyena d'una sola finca de vinya vella. Càlid i madur, ple de flors i herbes medicinals. A la boca és una delícia. Grata sorpresa. Embotellen unes 800 ampolles.

Nit de Nin 06. Vi mediàtic que teníem ganes de provar. Sense entrar en el tema de preu etc. és un vi molt complex aromàticament, càlid, amb tocs de canyella i vermut. Fi a la boca però amb més presència i alcohol que l'anterior.

En definitiva una agradable nit de celebracions diverses en que vam disfrutar de bons vins amb la gran varietat que ens aporta el màgic Priorat en pocs quilòmetres.

Fins la propera!!