dimecres, 7 de gener del 2009

Els Vins del nostre nadal

Benvolguts amics,
primera entrada de l'any que repassarà els dies de joia passats amb la família i amics, les converses i les rialles al voltant d'una copa de vi. Aquests són els nostres vins d'aquest nadal. Una invitació a que ens comenteu els vins que ús han captivat a tots vosaltres. Sense més preàmbuls, bon any 2009 i que els vostres somnis es facin realitat.

Caus Lubis 98. Can Ràfols dels Caus. DO Penedès. Un vi elegant, grandiós, misteriós i amb un envelliment i maduració esplendorosos. La merlot més captivadora i sensual.

Pago de los Capellanes El Nogal 05. DO Ribera de Duero. Potser el nostre Ribera preferit d'una bodega que té la virtut de fer de la senzillesa caràcter propi. Profund, potent i agafat massa jove sens dubte...

Oloroso Antique Fernando de Castilla. DO Xerez. Ens agraden molt aquests vins vells com a copa. Aquest mostra delicadesa i cremositat amb una acidesa molt refrescant. Vell i suau.

Palo Cortado Lustau. DO Xerez. Estil similar però més potent i amb els tocs de ranci i alcohol més presents, però molt elegant i amb gran presència a la boca.

Champagne Saint-Gall Blanc de Blancs. Chardonnay 100%, que afavoreix la potència i la voluptuositat per sobre de la delicadesa de les pinots. Una bona tria en dinars animats.

Salanques 02. DOQ Priorat. Un gran vi en un moment extraordinari. Alcohol finíssim, licorella i molta fruita que omple la boca. Entra sol i això que potència no n'hi falta!!.

Pierre Gaillard Cote Rotie 04. Syrah i petites parts de Roussane i Marsanne. Un vi excepcional, la perfecta unió entre elegància i potència. No ens en cansaríem mai.

Òlbia 07. Marco Abella. DOQ Priorat. Un blanc delicat i fragant amb alcohol finíssim.

Clos Dominic Blanc 06. DOQ Priorat. Presents les notes de criança però molta fruita blanca i d'os. Vigorós i molt equilibrat.

Trio Infernal 0/3 05. DOQ Priorat. Del trio de blancs del Priorat el més potent i amb més presència de la fusta. Fa tancar els ulls.

Conde de Valincourt Coupage de Alicia. DO Cava. Un gran descobriment. Cava de reserva amb bombolla fina però juganera i gran espectre i expressió aromàtica. Delicioses notes anissades a la boca.

Royer Lebon 99. Chardonnay de Bourgogne. Un vi senzill però que l'envelliment ha ennoblit. Notes de fruits secs i chantilly d'extrema finesa i delicada fruita (pinya). Molt bo.

Chateau Bacchus 99. Graves de Vayres. Grand Vin de Bordeaux. Predomini de Cabernet Sauvignon del marge esquerre de la Gironda. Fruita bastant madura i unes notes vegetals molt agradables. Senyorial i plaent.

Cotes de Rhone Guigal 05. Rotund i franc, pura fruita confitada en alcohol. Bo.

Nus. Viticultors Mas d'en Gil. DOQ Priorat. Nou vi dolç de panses que ens brinda aquesta bodega de fina mà. L'espera d'anys ha valgut la pena i ens trobem davant d'un vi dolç excelent, carnós, torrat i fresc. Deliciós.

Alsace Burg Weiss 03. Cupatge de varietats alsacianes, riesling, gewurtstraminer... Càlid, dolcet, fi, molt agradable i de garn complexitat, mostrant caràcter del terrer. Et transporta als costers alsacians, regats per un tebi sol de tardor...

Chassagne-Montrachet B.Moreau 05. Sense paraules... Potser serà que els chardonnays de la Borgonya són els meus vins preferits...?? (qui ho sap?)