dilluns, 15 de desembre del 2008

11/12/08 Champagne Gosset

Masses sensacions per a plasmar-les en paraules que quedarien en evidència davant de la riquesa de matisos dels champagnes més autèntics del món, els millors intèrprets de la terra on neixen. Només m'atreveixo a corroborar el sorprenent i edificant efecte de les fines bombolles sobre l'humor, sobre el riure. En resum un tast divertit, sorprenent i relaxat.
Vam tastar els següents vins:

Gosset Excellence Brut: En el paper d'aperitiu va mostrar una robustesa i franquesa fenomenals, conjuntats amb una bombolla guspirejant però molt fina. Elegància rústica i molt senyorial, molt profund.

Gosset Grande Réserve: Del mateix estil que l'anterior però més refinat. Més vell, exhibia uns aromes evolucionats (fruits secs, pastisseria) molt seductors.

Gosset Grand Rosé: Preciós color salmó daurat. Predomini dels aromes evolucionats de confiteria i fruita. Fa tancar els ulls.

Gosset Célebris Rosé 2003: En l'inici semblava un pèl jove encara, rebel i juganer, però amb l'oxigenació va anar mostrant una fruita fresca i caramels de gran delicadesa, junt amb praliné i nougatine.

Gosset Grand milléssime 1999: Sembla estar en el seu punt, amb una acidesa suculenta i els típics tocs de llevats i pastisseria marca de la casa en el seu punt àlgid.

Gosset Célebris 1995: No es tasta cada dia un champagne d'aquesta edat. Per bé que no és recomanable quardar-lo gaire més, en la seva edat avançada exhibeix una elegància i sobrietat espectaculars. Curació màxima d'aromes, intens i profund com un gran formatge curat o un pernil ben criat. Excepcional i imprescindible.


Un gran tast doncs, per als que disfrutem amb el vi, però sobretot una bonica i divertida reunió (a voltes esbojarrada!!). GRÀCIES AMICS I BON NADAL!!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones,
Ens hem pres la llibertat d'agregar-vos a :
http://laverema.blogspot.com/
l'agregador de blocs que parlen de viote

Kbcés ha dit...

Llibertat ben agafada, miraré el vostre blog i ús agrego també si no ús fa res.

salut i bon vi