dimecres, 4 de febrer del 2009

Tast de Vins econòmics 30/01/09

Benvolguts amics,

Aquest és un breu de resum del tast de Vins Econòmics que vam celebrar el passat divendres 30 de Gener.

L'objectiu del tast era mostrar vins de preu baix (4-7 euros) de gran qualitat i mostrar un vi que considerem que pel preu que ofereix dóna tot el que se'n pot esperar.

Els vins tastats van ser:

-Synera 07, Bodegues Roqueta, DO Catalunya. Un vi senzill, Tempranillo i Cabernet Sauvignon, sense estridències ni defectes, que és el que s'ha de demanar a un vi de 3'95 euros. Té un toc de barrica al seu punt just. Vi molt equilibrat i agradable.

-Armantes Selección Especial 07, Coop. San Gregorio, DO Calatayud. Vi saborós i intens, molt rodó i amable. Combinació de Garnatxa (60%), Tempranillo i tocs de Syrah, Merlot i Cabernet Sauvignon molt ben ensamblats.

-Oriol 08, Vinyes dels Aspres, DO Empordà. Semblant a l'anterior, en varietats, però amb gran frescor. Tal com va dir una de les assistents (mostrant una sensibilitat fora del comú) s'hi sent la presència del vent. Un vi llaminer i mineral per menys de 7 euros molt ben invertits!!

-Principe de Viana Crianza 05, DO Navarra. Cabernet Sauvignon i Tempranillo. Vi perfecte, amb una fruita suculenta i un toc de criança i evolució (maduresa i taní finíssim) de gran vi per 5 euros. La bodega destaca per oferir uns preus ajustadíssims, i no podia faltar algun dels seus vins en aquest tast.

-Pinetell Merlot 07, Guspí (Pira), DO Conca de Barberà. Nou vi de la Conca de Barberà de baixa producció, gentilesa del cellerer, harmònic i amb un toc vegetal propi de la varietat que augura bona evolució en ampolla.

Els Lluís i la Joana ens van portar un vi d'un familiar seu, sense etiqueta (gràcies!!) també de la Conca, un cupatge de Cabernet Franc, Merlot i Ull de LLebre. Amb criança, molt agradable!

-Clos Fontà 03, Mas d'en Gil Viticultors (Bellmunt), DOQ Priorat. 38 euros molt ben invertits. La bodega elegant per antonomàsia, cuidant l'expressió del terrer però sense sacrificar l'amabilitat dels seus vins. Un valor segur anyada rere anyada, una gran regularitat que denota una feina molt ben feta i conscient. Més evident encara en una anyada difícil com 2003, molt calurosa, en que la potència alcohòlica sovint és excessiva al Priorat, en detriment de l'acidesa i la frescor que donen l'equilibri sensual dels grans vins. Sense amagar les circumstàncies de l'anyada (maduresa, intensitat) es mostra com el que és, un gran clàssic ja. Felicitats!!